Η Χρύσα Νικοπούλου, γεννημένη στις 20 Νοεμβρίου 1993 και με καταγωγή από την πόλη της Βέροιας, ασχολείται με την Εικαστική Τέχνη και τη Χειροτεχνία. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία δίπλα στον ταλαντούχο και αναγνωρισμένο Εικαστικό, Δημήτριο Μαυροκεφαλίδη στο δικό του καλλιτεχνικό εργαστήρι «Έκφραση». Εκεί ασχολήθηκε με θεματικές όπως τα τοπία και με ποικίλες τεχνοτροπίες, και στη συνέχεια γνώρισε την Τέχνη της Αγιογραφίας σε ξύλο.

Για αρκετά χρόνια, η ενασχόληση με τη Ζωγραφική παρέμενε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, πέρα από κάποιες προσωπικές της συμμετοχές σε διαγωνισμούς. Από το 2017 μέχρι και σήμερα, η αγάπη της για τη ζωγραφική και τις χειροποίητες δημιουργίες, την οδήγησαν στο να κάνει την προσπάθειά της για να εξελιχθεί περισσότερο σε αυτό το αντικείμενο επαγγελματικά, πλάι σε συνεργάτες με κοινό πάθος για την Τέχνη.

Η κύρια πηγή της χειροποίητης δημιουργίας της, είναι η ίδια η φύση. Στοιχεία της όπως το ξύλο, η πέτρα, η άμμος και τα φύλλα αναβιώνουν μέσα από τα έργα της και μπορούν να σας κάνουν να σκεφτείτε πως η Τέχνη αποτυπώνεται και με τα πιο απλά υλικά! Γιατί η Φύση είναι από μόνη της μία δημιουργία και απλά επεκτείνεται μέσα από αυτήν!